Argumente - de ce să crești viermi de mătase | Pornește o afacere de succes

Mătasea naturală ca și produsele tradiționale romanești obținute din ea reprezintă o afacere profitabilă. Firul de mătase se folosește în: textile, electronică, industria de panificație, aeronautică, chirurgie etc.

Casa dvs. de la țară poate deveni baza unei afaceri de succes!

Sericicultura este o afacere sigură, cu profit garantat și derulare rapidă. În plus este subvenționată de stat.

De ce aveți nevoie pentru a porni?

Aveți nevoie de: un spațiu construit (acoperit) de cel puțin 3/4 m2 și de frunze de dud. În acest spațiu puteți crește 10 g de semințe (ouă). Încăperile în care se cresc viermii de mătase trebuie sa fie aerisite, să nu fie umede și să aibă ferestrele orientate spre nord-vest. Și de asemenea materiale necesare incubației (paturi și mese pentru larve si frunze de dud).

Până când puteți ,,recolta” gogoșile de mătase trec 30 - 40 de zile. Adică după o lună puteți vinde 20 de kg de gogoși de mătase cu 20 lei/kg (gogoșile de calitatea I) și cu 8 lei pe cele de calitatea a II-a.

Semințele (ouăle) viermilor de mătase sunt oferite de societatea Sericarom SA București la prețul de 24 lei/cutie (10 grame).

Deci, practic nu vă costă decât amenajarea spațiului (o clădire sau o încăpere dezafectată, uscată, cu ferestre și orientata spre nord-est).

Normal, cu cât afacerea pe care o porniți va fi mai amplă, cu atât bugetul inițial va fi mai mare. Dar e bine să știți ca sericicultura (creșterea viermilor de mătase) este subvenționată de stat. Atenție: pentru acordarea subvenției trebuie să fiți membri ai unei asociații sericicole!

Avantaje ale sericiculturii

Materialul de pornire: ouăle (semințele) viermilor de mătase se achiziționează la un preț de 24 lei / cutie (10 grame).

  • Profit asigurat! Societatea Sericarom SA vă preia întreaga producție de gogoși de mătase la un preț de 20 lei/kg pentru gogoșile de calitatea I, respectiv 8 lei/kg pentru cele de calitatea a II-a..
  • Subvenții din partea statului: pentru fiecare cutie de 10 grame cu ouă de viermi de mătase primiți 133 euro.
  • Forță de muncă necesară minimă! Creșterea și îngrijirea viermilor nu necesită mult efort sau un număr mare de muncitori, fiind ideală pentru o afacere de familie.